dinsdag 13 januari 2015

JOUW GENIALE ZET



JOUW GENIALE ZET

Je eigen genialiteit is deel van het wereldwonder, dat natuur heet. Iedereen is in zijn leven wel eens geniaal en beleeft zijn ‘finest hour’, waar men zich van zijn beste kant laat zien. Bij sommigen is het zelfs een opeenvolging van hoogtepunten. Vergelijk het gerust met grotere vogels, zoals ganzen en eenden, die in een fascinerende V-vorm formatie vliegen. Het is toch geniaal, dat de vogels extra stijgvermogen krijgen door de vogels, die voor hen vliegen? En dat de voorste vogels zich op den duur laten afzakken naar achteren om het inspannende werk aan andere vogels over te laten? Wat een geniale energie-efficientie!

Het lijkt bijna, alsof jouw geniale zet wordt gestuurd van bovenaf. Inderdaad schijn je zo af en toe een ‘pion’ te zijn in het grote wereldschaakspel. Je kijkt dan terug op het fantastische resultaat en je verwondert je, hoe dat opeens uit de lucht is komen vallen. Natuurlijk moet je er wat voor doen. Je moet zorgen, dat je voorbereid bent op een wonder. Sommigen doen dat, door vurig te hopen en te bidden. Want anders gaat zo’n wonder aan je voorbij. Als je eenmaal voelt, dat je uitstijgt boven jezelf, dan heeft je genialiteit bezit van je genomen. Echt!

Toen Archimedes, in zijn bad, de naar hem genoemde Wet van Archimedes had ontdekt, rende hij, naar verluidt, zonder kleren door de straten van Syracuse, met de uitroep: Heureka! Eureka! Ik heb het! Zo’n Eureka-moment is vaak het culminatie- of toppunt van jarenlange inspanningen, maar onbewust wist je, dat jou zoiets zou overkomen. Ik heb het voor elkaar! Wat een geweldige levenservaring. Zoiets maakt je leven nu dubbel en dwars waard. Daarom verzamelde een man als Thomas Edison, in zijn laboratorium in de 19de eeuw, patent na patent, tot hij er maar liefst 1,0093 in bezit had, ookal waren er ook anderen bij betrokken.

Waar je vooral dankbaar voor moet zijn, is de creativiteit van je hersenen tijdens je nachtrust. Je hersenen zijn dan juist hevig in de weer. Vele boeken, melodieen en technologieen zijn vaak voorafgegaan door een intensieve droom! Na je ontwaken, lijkt zich kersverse inspiratie meester van je gemaakt te hebben. Nu ben je klaar voor jouw geniale zet.

DIEDERIK SCHMULL

13 Januari, 2015

WESTCLIFF-On-SEA,  Essex, U.K


=