zaterdag 6 september 2014

WEES TROTS OP JEZELF


WEES TROTS OP JEZELF


Iemand zonder doel, zal moeite hebben om het levensbestaan te rechtvaardigen. De wereld draait door, zolang er mensen zijn, die hun bijdrage leveren. Menselijke vooruitgang is de essentie van het leven en moet daarom rijkelijk worden beloond. Wees trots op het resultaat van al je inspanningen en ook op de eventuele materiele of geestelijke rijkdom, die hierdoor wordt opgebouwd. Verwacht niets minder dan het beste in het leven, zowel wat men zelf in het leven roept, als wat anderen presteren. Neem geen genoegen met middelmatigheid. Berust nooit in een ‘onvermijdelijk’ onbevredigend resultaat.

Je uiteindelijke doel moet zijn, om je creatieve geest te laten zegevieren over de starre, traditionele structuren van een staat of van welke organisatie dan ook. Geef je voorstellingsvermogen vrij baan! Want alleen op die manier volgt de ene creatie na de andere. Je bent pas goed bezig als je doelbewust in beweging blijft. Blijf geloven in je dromen en laat anderen je niet van de wijs brengen.

Ben je bereid om de volle verantwoordelijkheid op je te nemen voor een superieure verdienste? Dat is vaak tegen de stroom inzwemmen, want de maatschappij heeft middelmatigheid regelmatig beschermd en zelfs tot ideaal verheven. Je moet echter proberen om je eigen ideaal in leven te houden, eventueel ten koste van vrede met je naaste omgeving. Je moet durven om uit het gareel te geraken. Daar is de nodige moed voor nodig. Daarom mag je gerust trots zijn op de eventuele welvaart, die daarvan het gevolg zou kunnen zijn.

DIEDERIK SCHMULL
6 September, 2014

WESTCLIFF-On-SEA, Essex, U.K.


=