woensdag 27 augustus 2014

STREEF NAAR TOTALE ZELFDISCIPLINE


STREEF NAAR TOTALE ZELFDISCIPLINE

Vergeet het louter streven naar Geluk en naar Zelfvoldoening. Streef juist naar uitstel van onmiddellijke bevrediging. Wees verheugd door de tegenspoed, die je moet meemaken. De pijn van alle problemen vormt juist je karakter en duwt je in de goede richting, namelijk in de richting van zelfdiscipline. Zonder pijn kan er geen winst worden geboekt. Want dan alleen ontstaat het verlangen om te ontsnappen aan die pijn. Leef je uitsluitend op de ‘automatische piloot’, dan laat je een heel rijk leven links liggen. Een gewone levensweg is meestal vol van gemiste kansen!

Totale discipline is je antwoord op al je problemen. Want nu neem je de verantwoordelijkheid op je om een moeilijk leven niet uit de weg te gaan. Waarom zou je leven eigenlijk gemakkelijk moeten zijn? Zo zit het leven niet in elkaar! Maar discipline opent de deur naar buitengewone beloningen. Je gaat de confrontatie aan met negatieve dingen, die je anders opzettelijk zou hebben vermeden. Uitstel van essentiele beslissingen maken je geest overbelast. Je wil juist af van die hoop, dat problemen vanzelf wel zullen verdwijnen. Dit maakt je pas echt tot een ‘vrij’ mens, die open kaart speelt en niet verleid wordt tot het afschepen van de problemen naar een hogere autoriteit. Want dan komt je vrijheid pas echt in gevaar.

Discipline kan je die gemoedsrust opleveren, waardoor het leven veel aangenamer wordt. Je bent nu op weg om alles te doen, wat je hartje begeert, zonder zenuwziekte. Je kan nu alles worden, wat je maar zou wensen. Een leven, gekenmerkt door discipline en doelsgerichtheid, kan de hoogste berg van het leven beklimmen!

DIEDERIK SCHMULL
27 Augustus, 2014

WESTCLIFF-On-SEA, Essex, U.K.

=