zaterdag 2 augustus 2014

HEB JE DE SMAAK AL TE PAKKEN?


HEB JE DE SMAAK AL TE PAKKEN?


Het is eigenlijk moeilijk te bepalen, wanneer je opeens in je leven het roer omgooit. Alles kan daarvoor een directe aanleiding vormen. Succes werkt aanstekelijk en als je daarvan een beetje de smaak te pakken krijgt, dan ben je, voor je ‘t weet, niet meer te houden. Bij de pakken neerzitten is er dan eensklaps niet meer bij! Als een raket, die zijn doel opzoekt, begin je vurig te hopen op nog meer succes. Dat is dan alles wat telt. Niets houdt je tegen. Je wordt tot bijzondere daden aangezet en je zet alle twijfels, zonder aarzelen, opzij. Hardnekkig doorzettingsvermogen, niet intellect, zorgt ervoor, dat je kan uitblinken door trefzekerheid.

Er is niets op tegen als je een plichtsgetrouwe kostwinner bent, die respect en bewondering afdwingt bij je omgeving. Maar je vermoedt waarschijnlijk, dat je als individu nog veel meer potentieel hebt. Dit is de kern van de zaak: naast mechanische en emotionele eigenschappen, die wellicht zijn ingeboren en aangeleerd, kan je jezelf vervolmaken door persoonlijkheidsontwikkeling, welke geen grenzen kent. Typische menselijke eigenschappen zoals geestesvermogen en wilskracht, zijn in principe eindeloos. Ons universum voorziet in alles wat nodig is om je unieke bijdrage te kunnen leveren. Besef je eenmaal, dat je wel degelijk vrij bent om alles te worden, dan is het hek van de dam.


Gehoor geven aan je roeping in dit leven, is het hoogste goed. Dit lijkt op een schier mystieke ervaring, waarbij de tijd lijkt stil te staan! Dit staat gelijk met de ontmaskering van je ware persoonlijkheid en ook met de onthulling van je werkelijke levensdoel. Nu is er eindelijk kans om precies te doen, wat je zelf altijd al wilde doen in plaats van andersom! Opeens zie je niet meer op tegen eventuele veranderingen en risico’s. Want winnaars doen wat verliezers nalaten.


DIEDERIK SCHMULL
2 Augustus, 2014

WESTCLIFF-On-SEA, Essex, U.K.