maandag 15 juli 2019

EENVOUD


EENVOUD

Als iets goed is, is het nooit ingewikkeld. Als iets ingewikkeld is, dan zal je het moeilijk kunnen snappen. Dan kom je in een doolhof terecht en het kost je enorm veel inspannning om daaruit te ontsnappen. Teveel poespas en praal kunnen leiden tot afgunst en een heel onrustig leven. Tijden zijn veranderd, waardoor vermogens- en inkomensongelijkheid hete hangijzers zijn geworden. Wil je echt het doelwit worden van de wanhopige hordes mensen, die als het ware met hooivorken degene achterna zit, die toevallig wat bezit?

Eenvoud siert. Dat betekent dus een achterlijke auto rijden, een spotgoedkoop horloge dragen en een onbeduidend mobieltje meenemen. Een duur huis moet voorzien zijn van de meest recente veiligheidssnufjes. Het bij zich hebben en in huis hebben van echte juwelen en edele metalen brengen je persoonlijke veiligheid alleen maar in gevaar. Het is het niet waard! Niets is op den duur geheim te houden. Wees daarom altijd voorbereid op verrassingen, als je iets te verliezen hebt.

Internationale spreiding van je bezit is nu ook meer dan ooit geboden met in achtneming van de aldaar heersende belastingwetgeving over met name nalatenschap. In de volgende wereldrecessie/depressie wordt het 'ieder voor zich' en is het vrije verkeer van kapitaal,  personen, goederen en diensten niet meer vanzelfsprekend.  Vergeet ook niet, dat vele ondemocratische landen moeten worden gemeden. Dat zijn vaak landen, waar de staat 'alles' is en de mens 'niets'. Miljoenen verblijven daar al, tegen hun wil, voor onbepaalde tijd, in 'heropvoedingskampen'. Laat je niet om de tuin leiden. Wegwezen, zolang het nog kan!


DIEDERIK SCHMULL        15 Juli, 2019          Westcliff-On-Sea, ESSEX, U.K.