maandag 15 juli 2019

GELUKKIG ZIJN


GELUKKIG ZIJN

Misschien ben je al tamelijk gelukkig. Gefeliciteerd! Want dan trek je andere gelukkige mensen naar je toe. Als je ontevreden en ongelukkig bent, dan stoot je inderdaad mensen af. Mensen met problemen worden nu eenmaal vaak ontweken. Iedereen heeft problemen, behalve degenen, die al van ons zijn heengegaan. Hopelijk rusten zij in vrede. Zolang je maar rustig blijft en de problemen aanpakt, dan laat je zien, dat je gelukkig nog springlevend bent!

Een voorstelling maken, een visualisering, van een gelukkig leven, is natuurlijk veel gemakkelijker dan om de daad bij het woord voegen. Maar het is een noodzakelijke voorbereiding op de gewenste toekomst. Bewust of onbewust dagdromen brengt je op nieuwe ideeen. Goed voor je creativiteit! Doordat je net doet alsof je je toekomst tevoorschijn tovert, krijg je dat gevoel van 'op weg te zijn' en dat niets je meer kan tegenhouden.

Gelukkig zijn betekent vaak ook gezond zijn. Veel mensen zouden er alles voor geven om weer eens helemaal gezond te zijn. Gezonde mensen zorgen goed voor zichzelf. Eten, drinken, bewegen en slapen heb je meestal zelf in de hand. Alles met mate, zonder te overdrijven. Natuurlijk heb je wel eens een dip, maar discipline is noodzakelijk en verslaving is uit den boze.
Daarom moet je af en toe heel erg streng zijn voor jezelf en desnoods vragen om bijstand van deskundigen, anders staat je geluk op het spel. Je hebt recht op geluk. Er is niets ernstigers dan een stuurloos leven zonder uitzicht op echt geluk.


DIEDERIK SCHMULL       15 Juli, 2019      Westcliff-On-Sea, ESSEX, U.K.