maandag 21 juli 2014

MAAK HET ONMOGELIJKE MOGELIJK


MAAK HET ONMOGELIJKE MOGELIJK


Vervang het voor de hand liggende ‘kan ik dit wel doen’, door: ‘hoe kan ik dit doen’. Daarvoor is nodig het afleren van oude gewoontes. Dat is een uitdaging! Aanleren lijkt vaak eenvoudiger dan afleren. Maar daarom speelt , bewust of onbewust, intuitie zo’n enorme rol in het leven. Men is pas goed bezig als men afwijkt van een schijnbaar voorbestemde route, die door het verleden is bepaald. Als men zich richt op wat echt werkt, zelfs al lijkt het onlogisch, dan bereikt men moeiteloos zijn werkelijke doel. Men neemt afscheid van een robotachtig bestaan. De kans op een geniale ontvluchting uit het cellenhuis van het alledaagse leven, wordt vele malen groter.

Een zuiver ‘doelgericht’ bestaan moet daarom worden bijgestuurd door meer te letten op de manier waarop. Voor alles, is voortdurende beweeglijkheid een voorwaarde om het gewenste succes te bereiken. Keep moving! Want dan is men pas in staat om alle obstakels te omzeilen. De mens heeft een natuurlijke drang om alles uit te proberen, maar daarvoor moet men wel telkens openstaan voor een nieuwe levenservaring, waardoor het onmogelijke opeens binnen handbereik ligt.



Doorbreek de routine! Wees spontaan. Het zelfvertrouwen is erbij gebaat als men het roer zelf in handen krijgt. Bevrijdt men zich van allerlei schijnbaar verplichte beslommeringen, dan laat men opeens tomeloze energie los, die kan leiden tot het vroeger ondenkbare.


Als men op zoek is naar absolute zekerheid, dan is vaak een chronisch gevoel van onzekerheid het gevolg. Een rijker leven is veel waarschijnlijker, als men uitkijkt naar steeds nieuwe dingen. Zelfs als direct succes nog uitblijft, dan is de poging daartoe een grote stap vooruit. De beste sportlieden slaan ook 90% van de tijd de plank mis. Niets en niemand is perfect. Waar het om draait, is, ons mistig bestaan vaarwel te zeggen en de eindeloze mogelijkheden in deze wereld een kans te geven.


DIEDERIK SCHMULL
21 Juli, 2014

WESTCLIFF-On-SEA, ESSEX, U.K.