vrijdag 4 juli 2014

OP WEG NAAR EEN MEESTERWERK



OP WEG NAAR EEN MEESTERWERK

Op eigen kracht een meesterwerk maken van je leven? Dat zou pas echt grandioze voldoening geven! Stel eens voor, dat wat eens voor onmogelijk werd gehouden, opeens werkelijkheid wordt. Het leven bestaat trouwens uit het ene ‘wonder’ na het andere, maar die wonderen worden vaak gezien als de gewoonste zaken ter wereld.

Als men de tijd uit het oog verliest bij het verrichten van een bepaalde taak of bij het verwerkelijken van een lang gekoesterde droom, is men op de goede weg. Men wordt zich wellicht bewust van zijn ware levensbestemming. Dat is wanneer echte magie een grotere rol in het leven kan gaan spelen. Iedereen heeft het in zich. Men kan boven zichzelf uitrijzen en tot dingen in staat zijn, die men niet eerder voor mogelijk had gehouden. Laat het gebeuren. Vertroetel het schijnbaar onmogelijke en het zal in frequentie toenemen.

Misschien maakt de mens geen spirituele ervaring door, maar is de eeuwige menselijke geest gewoon bezig met een tijdelijke menselijke ervaring. Een wonderbaarlijk leven zou dan geen zeldzaamheid meer moeten zijn! Welvarendheid is een gemoedstoestand, die men in ere dient te houden. Opeens maakt het niet meer uit of omstandigheden gunstig of ongunstig zijn. Men is deel van een prachtig mysterie, dat men niet langer behoeft te begrijpen.

Soms moet men tijd uittrekken om in alle rust het leven in een vreedzame atmosfeer te overdenken. Een rustpauze bij windstilte! Men kan gewaarworden, dat men niet meer een spiritueel mens behoeft te worden, omdat men het al is.

DIEDERIK SCHMULL
5 Juli, 2014

WESTCLIFF-On-SEA, ESSEX, U.K.