vrijdag 12 december 2014

AL HET PRILLE BEGIN IS NIET ECHT MOEILIJK


AL HET PRILLE BEGIN IS NIET ECHT MOEILIJK

Alle begin is moeilijk? Dat is juist niet zo, als je genoeg hebt van de huidige stand van zaken. Zodra je je situatie van tegenwoordig niet meer accepteert, ben je uit de startblokken! Dan ben je niet meer te houden. Klaar? Af! Want als je niet klaar bent, vergeet het dan maar. Dan moet je eerst nog even aan jezelf sleutelen.

Niets gaat vanzelf. Je zal jezelf een duwtje moeten geven om op dreef te geraken. Wat je steeds weer zal moeten herhalen, want anders verlies je je nodige tempo. Natuurlijk zou je wel willen, dat je geen strobreed in de weg wordt gelegd. Je leven is weliswaar een geschenk, maar je krijgt het niet cadeau! Laat geen enkele uitdaging je van de wijs brengen. Uitdagingen moet je beschouwen als prikkels, die je juist aansporen tot nog meer inspanningen. Leven is niet een kwestie van ‘geluk’. Maar geluk valt je wel ten deel, als je weet om te gaan met de ene uitdaging na de andere. Nooit opgeven, blijft het essentiele devies.

Kan je je eigen emoties en gevoelens onder controle houden? Die kunnen beginnen om, net op kritieke momenten, jou parten te spelen. We zijn tenslotte allemaal menselijk. Robots en kunstmatige intelligentie hebben ons nog niet buiten spel gezet. Daarom moet je af en toe een stapje terug doen om het totaalplaatje niet uit het oog te verliezen. Zo zou je steeds verder van huis kunnen geraken door eventuele woede-uitbarstingen. Niets kan grotere schade toebrengen aan het bereiken van je doelstellingen! Probeer te begrijpen, waarom iets uit de hand loopt en probeer er dan over te praten. Staar je niet blind op gesloten deuren. Er zijn genoeg deuren, die op een kier staan of helemaal geopend zijn.

De Natuur leert ons, dat verandering nu eenmaal een natuurlijk proces is. Het ene seizoen volgt de andere op en mens en dier passen zich aan. Om de veranderingen geleidelijk aan meester te worden, is vallen en opstaan een noodzakelijke fase. Niets aan de hand! De Herfst vormt het trieste afscheid van een heerlijke Zomer, terwijl de Winter vaak gekenmerkt wordt door schijnbare levensloze bomen en planten. Maar die zijn juist bezig om hun krachten te verzamelen voor het volgende seizoen! Er is niets mis met het doen van je eigen winterslaap. Je wil jezelf toch weer helemaal opladen? Je bent dan echt geen tijdverknoeier. De Lente is immers op komst en alles staat opeens weer wondermooi in bloei. Dit is de tijd voor daadwerkelijke actie. Nu komt de tijd om de vruchten te plukken van je persoonlijke groei. Want de Zomer biedt de allergrootste mogelijkheid voor je persoonlijke doorbraak, waardoor je van opwinding wel eens een gat in de lucht zou kunnen springen!

DIEDERIK SCHMULL

12 December. 2014

WESTCLIFF-On-SEA, Essex, U.K.


=