dinsdag 9 december 2014

GEEF JE VERBEELDINGSKRACHT VRIJ SPEL


GEEF JE VERBEELDINGSKRACHT VRIJ SPEL

De beste manier om je toekomst te voorspellen is om die zelf te creeren. Laat daarom je verbeeldingskracht aan het roer van je levensloop, niet je voorgeschiedenis. Het verleden kan toch niet worden veranderd en dat moet je dus voorgoed achter je laten. Je eigen visie is veel belangrijker dan de bagage, die je toevallig hebt meegekregen. Het maakt niet uit, of je in je leven veel tijd lijkt te hebben verknoeid. Zodra je geen genoegen meer neemt met een leven zonder een schijnbaar doel, ben je op de goede weg. Het komt er nu op aan om je routekaart ten uitvoer te leggen met een weldoordacht en flexibel stappenplan. Wat geeft dat een goed gevoel, als er opeens schot in zit! Je onttrekt jezelf uit het moeras van zelfmedelijden. Je ziet opeens het licht en hoeveel beter je leven eruit zou kunnen zien. Je zelfvertrouwen neemt toe, als je beseft, dat je niets minder verdient dan het beste. De projectie van je plan wordt nu je nieuwe realiteit.


Je hebt recht op jouw deel van de taart des levens. Daarvoor is nodig, dat je je steeds minder laat beinvloeden door alledaagse beslommeringen, die je vooruitgang schijnen te vertragen. Kijk omhoog, over de bomen heen, en concentreer je op waar je verbeeldingskracht zich op richt. Nu laat je je niet meer heen en weer slingeren door ontwikkelingen, die je schijnbaar niet beheerst. Je wordt proactief, niet reagerend, maar anticiperend. Nu heb je de kans om de 98% van je potentie aan te boren, die de gemiddelde mens onbenut laat.

Je hebt er genoeg van om alles maar op de koop toe te nemen. Je hebt nu je eigen lotsbestemming steeds meer in eigen hand. Je hebt een manier gevonden om je te verlossen van de vrees voor de toekomst door de confrontatie daarmee niet uit de weg te gaan. Je hebt jezelf aangeleerd om toch door te stappen, ondanks die vrees. Want je stijgt nu uit boven het ‘menselijke’ van de gemiddelde mens. De buitenwereld kent je soms bovenmenselijke eigenschappen toe, hoewel je niets anders doet dan zelf de klei van je toekomst te boetseren. Je bent je eigen droom aan het verwezenlijken!


Als je maar je gedachten in goede banen leidt, dan onderneem je actie tegen alles, wat je leven schijnt te dicteren. Sta even stil bij wie je eigenlijk bent en niet bij wat je geacht wordt te zijn! Een beetje zelfkennis is de voorwaarde om jezelf te ontwikkelen in een richting, die uitgestippeld wordt door je eigen verbeeldingskracht. Elke tegenslag is een leerzame levenservaring, die je zou moeten aansporen om je inspanningen te verdubbelen. Als je ergens hartstochtig in gelooft, dan zijn alle obstakels tijdelijk. Het is alsof je eigen verbeeldingskracht je meesleurt over de vesting van het schijnbaar onmogelijke heen.

DIEDERIK SCHMULL

10 December, 2014

WESTCLIFF-On-SEA, Essex, U.K

=