woensdag 24 november 2021

JE WEET NOOIT HOE EEN KOE EEN HAAS VANGT


JE WEET NOOIT HOE EEN KOE EEN HAAS VANGT 

Je weet nooit, hoe je iets voor elkaar krijgt! Schijnbare onoplosbare problemen kunnen wel degelijk, tegen de verwachting in, worden opgelost. Niets is onmogelijk. Geen enkel levenspad is een rechte weg. De aarde is nu eenmaal een harde leerschool, waar je je vingers voortdurend brandt. Maar dat hoort bij je levensles. Toch ben je vindingrijker dan je ooit gedacht had. Je instinct en onderbewuste vinden gewoonlijk de uitgang in een doolhof. Dat is vaak niet te beredeneren. Datzelfde geldt voor vele dieren. Instinctmatig weten zij meestal te overleven, tegen alle verwachtingen in.

(HEREBUNNY)

Ieder mens en dier heeft de neiging om de leegte van het alleen zijn op te vullen. Daarom ben je op een gegeven moment op zoek naar een partner. Je moet wel daarvoor openstaan. Maar dan geef je signalen af, waaruit blijkt, dat je een relatie wil, ook een schijnbaar onmogelijke relatie. Er bestaan geen formules voor. Het is alsof een vonk overspringt! 'Nooit gedacht' is je reactie. 'Net op tijd' denk je later, want anders was een ander je voor geweest.

Een relatie is helaas niet altijd eeuwig. Er kan opeens of geleidelijk afstand ontstaan. Je bent geen engel, maar alleen maar een mens. Je verandert, ook in uiterlijk. Misschien hecht je er minder belang aan, hoe je eruit ziet. Dus wil je nog eens wat, voordat het 'te laat' is. Maar niet elke haas laat zich nu zomaar vangen. Je kan wel eens met de kous op de kop thuiskomen of tot de ontdekking komen, dat daar niemand meer is, die op je wacht. 

Voel je je niet meer op je gemak? Zijn er waarschuwingssignalen, die je tot nu toe had genegeerd? Niemand wil er alleen voor staan, maar soms moet het roer om. Er kan in je leven nog van alles gebeuren, waardoor je weer verder kan. Je weet nooit, hoe een koe een haas vangt!

DIEDERIK SCHMULL, 24 November, 2021, Westcliff-On-Sea, ESSEX, U.K.

P.S.: COMMENTAREN ZIJN  PER HEDEN UITGESCHAKELD