maandag 22 november 2021

KALMTE MOET MEN ZICHZELF AANLEREN


KALMTE MOET MEN ZICHZELF AANLEREN

Opwinding en boosheid zijn niet goed voor je. Dus je moet proberen om alles te vermijden, wat roet in het eten zou kunnen gooien. Probeer om je de stoicijnse zelfbeheersing eigen te maken. Sommige gevoelige onderwerpen moet je nu eenmaal niet aansnijden, want anders is het gedaan met de vrede. Je zou heftige emoties kunnen ontketenen. Natuurlijk wil je wel betrokken blijven en niet de schijn wekken van onverschilligheid. Maar dat kan ook, als je je emoties weet te beheersen. Je emoties mogen zich niet meester maken van jou. Je bedoeling is om uit te stijgen boven je pijnlijke gevoelens. Zoiets moet je jezelf aanleren. Maar je zal wel ontdekken, dat niet alles beheersbaar is. Het kan tijd zijn voor iets nieuws. Een van de essentieele lessen in het leven is: druk op de knop 'volgende'. Next!



(AWAKENTHEGREATNESSWITHIN)

Vroeg of laat zal je geconfronteerd worden met schokkende ervaringen. Daar moet je mee leren omgaan. Er is 100% kans, dat je eens zal sterven of dat iemand, die je na staat, opeens heengaat. Daar moet je je nu al op voorbereiden. Want dat is een onderdeel van een kalm leven. Onrealistisch optimisme kan schadelijk zijn voor je welzijn. Frustratie kan leiden tot een onrustig leven.

Probeer daarom om niet te gehecht te zijn aan bepaalde dingen. Jouw situatie kan opeens veranderen. Je mag er dan niet onderdoor gaan. Zet liever je schouders eronder! Alleen jij kan dat waarmaken, niemand anders. Zorg ervoor, dat je 'boven de dingen' staat of richt je op de dingen, die boven zijn. 

DIEDERIK SCHMULL, 22 November, 2021, Westcliff-On-Sea, ESSEX, U.K.