zondag 21 november 2021

VOLG JE HART, WANT DAT KLOPT


VOLG JE HART, WANT DAT KLOPT 

Soms klopt iets niet meer. Dat zegt je gevoel. Natuurlijk heb je moeite om dat toe te geven, laat staan om daar verandering in te brengen. Angst voor het onbekende belet je vaak om serieus stil te staan bij de situatie. Maar op een gegeven moment is er geen ontkomen meer aan. Je hart slaat alarm. Je hart volgen, is dan de enige keus. Wat de gevolgen daarvan ook mogen zijn.


(MINDFULNESSGROUP.BLOG)

Een sprong in het duister is tenslotte niet ongewoon. Niemand weet de toekomst. Maar je moet vaak toch een besluit nemen en erop vertrouwen, dat het goed afloopt. Een partner, een werkgever, een woning, een uitstapje. Soms moet je het roer omgooien, als de richting, van het een en ander, je niet bevalt. Maar je droom over hoe het wel zou moeten uitpakken, blijft de richtingaanwijzer. Want dan is het met volle kracht vooruit, zonder alle zorgen over tijdelijke obstakels.

Niet alles is verstandig. Maar de knoop doorhakken is uiteindelijk belangrijker, anders is onzekerheid het frustrerend resultaat. Je kan er ook nog een nachtje over slapen. Dat is niet altijd mogelijk, maar vaak wel verstandiger. Daarom is het opdringen van een overeenkomst helemaal uit den boze. Een overeenkomst moet kunnen bezinken. Er kan veel geld mee gemoeid zijn. Morgen kan alles er weer anders uitzien. Daar is de hinderlijke tegenpartij zich van bewust. Die wil liever niets anders dan nu spijkers met koppen slaan. Je moet net doen, alsof je alle tijd in de wereld hebt. Dat geeft je hart de kans om de juiste signalen aan je door te geven.

DIEDERIK SCHMULL, 21 November, 2021, Westcliff-On-Sea, ESSEX, U.K.